Блог

Подходящи цветя за Деня на майката

• от

Ако се чудите какво да купите на майка си за Деня на майката, може да помислите дали да й подарите цветя. Докато белите карамфили представляват добродетелите на майчинството, розовите представляват онези, които са живи. Жълтите са знак за съчувствие, докато лилавите представляват неочакваното.

Кала

Калите са красиви цветя за всеки повод и са красиво допълнение към всеки букет. Те са лесни за отглеждане и са зашеметяващи сами по себе си. Можете да избирате от широка селекция от цветове и да ги включите в букет с други видове цветя, за да направите по-сложен дисплей. Те също са красив избор за подарък за съчувствие.

Подходящи цветя за Деня на майката - кала

Гербери

Ако търсите страхотно цвете, което да изпратите на майка си на Деня на майката, помислете за букет от гербери. Те са класическо цвете и имат голямо разнообразие от значения в различните култури. Най-често те означават щастие и красота, но също така представляват невинност, чистота и енергия. На викториански език думата гербер означава "щастие".

 Подходящи цветя за Деня на майката - гербер 

Червени рози

За най-добри резултати изпратете пъстър букет от рози. Има много комбинации, които можете да опитате, но червените рози са едни от най-популярните. Помислете за комбинация от няколко различни цвята, за да зарадвате майка си. Например, можете да изпратите букет от рози в розово, бяло или оранжево или комбинация от трите.

   Подходящи цветя за Деня на майката - червена роза   

Розови рози

Прекрасен букет от розови рози е идеалният начин да изразите своята благодарност и любов към майка си. Тези романтични цветя имат дълъг живот във ваза и са идеални за централни елементи. Можете също така да комбинирате цветята с други цветя за специален повод като обяд или вечеря. Без значение какъв е стилът на майка ви, тя със сигурност ще хареса този букет!

   Подходящи цветя за Деня на майката - розова роза   

Нарциси

Нарцисите са популярен избор за Деня на майката, тъй като са весели и издържат дълго време. Чудесно допълнение са и към смесени букети. Розите също са традиционен избор за Деня на майката и са добре познат символ на любов и обич. Предлагат се в широка гама от цветове и са популярен избор за смесени букети.

Нарцисите са особено подходящи за млади майки, тъй като символизират ново начало. Цветето се предлага и като луковица, която може да се засади или подари като букет.

  Подходящи цветя за Деня на майката - нарциси  

Хризантеми

Хризантемите са многогодишни цветя, които са традиционен подарък за деня на майката. Предлагат се в голямо разнообразие от цветове, размери и форми. Тези многофункционални растения ще допълнят всяка цветова схема във вашата градина. Освен това те имат дълъг живот на ваза.

Хризантемите са много романтично и елегантно цвете, което да подарите на майка си. Те също имат красив аромат и са красив подарък за Деня на майката. Те са любимо цвете по целия свят. В Китай те се смятат за знак за дълголетие, докато в Япония представляват късмет. Златните хризантеми са особено почитани, тъй като представляват богатство и просперитет. Някои култури дори смятат тези цветя за защита срещу зли духове. Ако обаче планирате да ги изпратите на майка си, не забравяйте да се консултирате с местните митници, за да не я обидите.

Подходящи цветя за Деня на майката - хризантема

Лалета

Да подарите на майка си лалета за Деня на майката е специален начин да й покажете колко много я обичате. Лалето символизира привързаността, а розовият цвят представлява благодат, доброта и елегантност. Те са симетрични цветя с три венчелистчета и стъбло. Красив букет от розови лалета със сигурност ще предизвика усмивка на лицето й.

Подходящи цветя за Деня на майката - лалета

Ако сте избрали правилното цвете, но не знаете от къде да го купите, може да поръчате красиви аранжименти от бутик Jardin.