Блог
Лесни и вкусни орехови питки
•
от
Иванка Сергилова
•
Неоходими продукти:
1 чаена чаша кисело мляко
1/4 чаена чаша олио
1 чаена чаша захар
1 чаена лъжичка сода
брашно за гъста каша
смлени орехи за овалване
Приготвяне:
Разбиваме захарта, киселото мляко и олиото, добавяме содата и сипваме брашно, докато се получи гъста, стегната каша - като гребнем с лъжица да не пада от нея.
Разстиламе хартия за печене в тава, вземаме с лъжица от сместа, изсипваме с помощта на показалец или друга лъжица в смлените орехи, овалваме от всички страни и подреждаме в тавата на разстояние едно от друго. Печем на около 180 градуса до леко златисто.
Напишете коментар
За да коментирате с Вашето име, моля, влезте в профила си.