Блог
Баклавички с локум и орехови ядки
•
от
mama3818
•
Баклавички с локум и орехови ядки - празнично предложение .

Необходими продукти :
- 6-7 бр. финни кори
- олио /масло или маргарин за намазване
- 6 бр. локум
- 12-14 орехови ядки
За сиропа :
- 1ч.ч. захар ( около 200 мл)
- 1ч.ч. вода, една ванилия
- 1 суп.л. настъргана кора от лимон;
Техника :
1. Сваряваме сиропа - 1ч.ч. захар и 1ч.ч. вода, прибавяме ванилията и кората от лимона . Оставяме да изстине.
2. Корите се разделят на две по ширина и получаваме 12- 14 корички. Всяка коричка намазваме с мазнината и я загъваме по -малко около 1/4 от едната страна и толкова и от другата страна , след което я загъваме на половина, така получената лентичка леко се намазва с мазнинка .
3.В единия край на лентичката слагаме половин парченце от локума и една цяла орехова ядка. Завиваме на стегнато ролце и поставяме в намаслена тава със загънатия край надолу към тавата.
4.Печем в предварително загрята фурна около 20-25 мин. на 200 градуса до златисто . Още топлички изпечените балкавички се заливат с изстиналия сироп .
Готови за консумация са след около 2 часа.
Напишете коментар
За да коментирате с Вашето име, моля, влезте в профила си.