Блог

Първата Нова година с бебе

• от

авярно сте изпадали в ситуацията да се чудите как да отпразнувате Нова година с бебе. Вариантите не са много, но със сигурност Нова година ще бъде незабравимо изживяване щом за пръв път на празника ще сте с вашето бебе.
Първата Нова година с бебе
Дали да празнувате Нова година с мъника си е „риск печели, риск губи“. Никога не може да сте сигурни, че малкият немирник ще се държи прилично. Децата още от малки демонстрират чертите на характера си, а когато са сред много хора техният спектакъл от най-различни номера просто няма край. А на Нова година няма как да не сте заобиколени, ако не от голяма приятелска компания, то поне от роднините си. Когато вашето ангелче види толкова много хора, нищо чудно да се шашне и да се разплаче. Другият вариант е да види във всичките хора около него чудесната публика за своите номера – смях, плач, лигавене и всичко останало, на което бебетата са способни. Не са малко и тези бебета, които обичат да са център на внимание и, ако не получават такова, да направят всичко възможно, за да си го получат. Разбира се това става най-често с рев, който спира чак, когато го гушнете. Е, с проявата на този каприз надали ще имате проблем, тъй като децата, особено бебетата са ужасно сладки и винаги са обект на интерес от страна на възрастните. Вашите гости, приятели или роднини, с удоволствие ще се позанимаят с вашия палавник.

Първата Нова година с бебеИменно заради всичките възможни гафове, които може да сътвори малкото ви съкровище на Нова година, е абсолютно недопустимо и невъзможно да празнувате в заведение. Шумната музика, непознатите хора, фойерверките на връх Нова година само ще объркат и разстроят бебето. Ако все пак искате да си угодите и да спазите традицията си на Нова година да сте някъде с приятели извън дома, можете да оставите малкия пакостник при баби и дядовци или, ако те нямат възможност да го гледат, наемете бавачка. Това обаче не ви гарантира весело изкарване на Нова година. Празникът ще е помрачен от мислите ви за вашето бебе особено, ако детето е малко и  е оставено в ръцете на бавачка. Нищо чудно да се почувствате виновни, че сте поверили детето си на грижите на непознат човек само, за да удовлетворите собствените си желания и нужди да се позабавлявате.

Идеи как да празнувате Нова година с бебе

Няма идеален вариант за веселото изкарване на връх Нова година, но все пак е доста по-добро решението да останете  с малчугана си у дома сред компанията на роднини, познати и приятели. Ще можете да го наглеждате и винаги ще има кой да го дундурка и приспива вместо вас.

Подходящ вариант, за да си изкарате добре е да поканите на Нова година няколко приятелски семейства, които също са с малки деца и са с вързани ръце за празника като вас. Можете да подредите една голяма маса за възрастните и една по-малка за децата. Осигурете им достатъчно много вкусотийки, играчки, боички и други занимателни неща, които да усмирят бурния им детски нрав.

Първата Нова година с бебеЗадължително си подсигурете камера или просто фотоапарат с възможност за заснемане на клипчета. Няма нищо по-хубаво от това след време да видите вие и порасналото ви вече бебе как сте празнували първата му Коледа и Нова година. Направете и много снимки, които ще запечатат във времето забавните бебешки физиономии. За да бъдат кадрите още по-весели, можете да облечете малкото ви ангелче в коледни дрешки – червена шапчица с бял помпон, червени панталонки и блузка. В днешно време се предлагат най-разнообразни и весели празнични бебешки дрешки и, ако имате възможност и желание, се възползвайте от тях, за да направите празнуването на първата си Нова година с бебе наистина незабравимо изживяване.

А въпросът с фойерверките е малко спорен. Нова години без фойерверки си е като Коледа без подаръци, елха и украса. Шумът от пиратки, ракетки и всякакъв друг вид бомбички може да сплаши и разплаче бебето ви. От друга страна децата се радват на светлините и зарята, за тях това е нещо приказно, красиво и интересно явление. Можете да прибегнете към компромисен вариант. Така или иначе целият ви квартал в полунощ ще бъде заглушен от фойерверки, ще има заря и всякакви други празнични светлинки, така че тази година може да минете и без ваши лични провизии от бомбички. Покажете на мъника зарята и другите празнични светлини на топло и значително по-тихо място в стаята и не излизайте на терасата, където шумът може да изплаши бебето ви.

И най-важното преди празника е да не бъдете с нагласата, че сте наказани да стоите у дома на Нова година и да дундуркате бебе. Детето носи щастие в къщата и грижите, свързани с него ще са нищо в сравнение със забавните моменти, които бебето ще ви достави в новогодишната нощ. След време с усмивка и носталгия ще си спомняте всеки детайл от празничната новогодишна вечер.