Блог
Пълнени картофи със сирене и яйца
•
от
mama3818
•
- 1300 г картофи
- 120 г краве масло
- 250 г сирене
- 100 г лук
- 2 яйца
- 250 г домати
- магданоз
- 30 г брашно
- 30 г краве масло
- 50 г кашкавал
- 1 жълтък
Избираме по-едри картофи, обелваме ги и ги издълбаваме, като оставяме стена с дебелина около 1 см.
Задушаваме в част от мазнината ситно нарязания лук до омекване. Отстраняваме го от огъня и прибавяме яйцата, натрошеното сирене, магданоза и част от доматите, обелени и нарязани на ситно.
С тази плънка пълним картофите и ги подреждаме в тавичка. Останалите домати обелваме, настъргваме на едро ренде, смесваме ги с останалото сгорещено масло и заливаме картофите.
Печем ги в умерена фурна до омекването им.
Малко преди да ги извадим от фурната, ги заливаме със сос, приготвен от запърженото в масло брашно, жълтъка и настъргания кашкавал.
Печем до зачервяване на поливката.
Напишете коментар
За да коментирате с Вашето име, моля, влезте в профила си.