Блог
Ябълков сладкиш с карамел
•
от
Магдалена Красимирова
•
Необходими продукти:
3 яйца;
2 ч.ч. захар;
1 ч.ч. брашно;
4-5 ябълки;
1 п. бакплувер;
В тавичка се сипва 1 ч.ч. захар и маслото и се слага на котлона да се карамелизира до розово.Отгоре се нареждат обелени и нарязани ябълки, под формата на ветрило.Отделно се разбиват яйцата с останалата захар,прибавяме брашното, предварително объркано с бакплувера.Изсипваме сместа върху ябълките,печем в умерена фурна до зачервяване.Обръщаме сладкиша още топъл.Тъй като карамела залепва за тавата и не се разтопява добре можем да използваме следният трик-в тавичката наливаме 1ч.ч. вода и слагаме на котлона да кипне,с получения сироп заливаме сладкиша.Можем да декорираме по желание със плодове или ядки.
Напишете коментар
За да коментирате с Вашето име, моля, влезте в профила си.