Блог

Ябълков сладкиш с карамел

• от

Необходими продукти:

3 яйца;

2 ч.ч. захар;

1 ч.ч. брашно;

4-5 ябълки;

1 п. бакплувер;

В тавичка се сипва 1 ч.ч. захар и маслото и се слага на котлона да се карамелизира до розово.Отгоре се нареждат обелени и нарязани ябълки, под формата на ветрило.Отделно се разбиват яйцата с останалата захар,прибавяме брашното, предварително объркано с бакплувера.Изсипваме сместа върху ябълките,печем в умерена фурна до зачервяване.Обръщаме сладкиша още топъл.Тъй като карамела залепва за тавата и не се разтопява добре можем да използваме следният трик-в тавичката наливаме 1ч.ч. вода и слагаме на котлона да кипне,с получения сироп заливаме сладкиша.Можем да декорираме по желание със плодове или ядки.