Блог

Пържоли по каскадьорски

• от

•8 бр. свински пържоли - рамстек (карета)
•500 г гъби
•2 бр. домати
•2 бр. моркови
•1 връзка магданоз
•1 ч.ч. ориз
•1/3 ч.ч. вино
•сол, черен пипер
•2 с.л. светъл соев сос
 

Пържолите леко се начукват, поръсват се с черен пипер и се заливат със соевия сос. Ако е необходимо, се доосоляват на вкус и се оставят за 1 час в хладилник. След това се овалват в брашно и леко се запържват. Нареждат се в тава. В тигана, в който са пържени пържолите, се слагат в същата мазнина нарязаните на ивички гъби, настърганите моркови и се пържат, докато омекнат и им изври водата. Тогава се добавя оризът, пържи се 3-4 минути, добавят се 1 ч.ч. вода и виното и се оставя на тих огън ориза да поеме водата, не се соли понеже пържолите са осолени и те ще пуснат сос. Сместа се изсипва и се разпределя върху пържолите, налива се 1 ч.ч. топла вода и се слага в загрята фурна да се пече, докато оризът поеме водата, вади се от фурната, поръсва се със ситно нарязаните домати и магданоз и се допича още 6-7 минути