Блог

Пържоли в "сняг"

• от

Необходими продукти:
  • 4 свински филета
  • 200 мл бяло вино
  • 4 белтъка
  • 4 супени лъжици кисело мляко
  • червен пипер
  • черен пипер
  • кимион
  • къри
Начин на приготвяне:

Пържолите се начукват и се натриват със сол, черен и червен пипер. Отгоре се поливат с 200 мл бяло вино и се оставят за 1 час да се овкусят.

След това се прехвърлят в йенска тенджера и се заливат с 200 мл вода. Пекат се около 50 минути на 200 С.

Четирите белтъка се разбиват на сняг и към тях се добавят 4 супени лъжици кисело мляко.

С тази смес пържолите се покриват, докато потънат в "снега" и леко се запичат.