Блог
Пържоли в "сняг"
• от mama3818 •
- 4 свински филета
- 200 мл бяло вино
- 4 белтъка
- 4 супени лъжици кисело мляко
- червен пипер
- черен пипер
- кимион
- къри
Пържолите се начукват и се натриват със сол, черен и червен пипер. Отгоре се поливат с 200 мл бяло вино и се оставят за 1 час да се овкусят.
След това се прехвърлят в йенска тенджера и се заливат с 200 мл вода. Пекат се около 50 минути на 200 С.
Четирите белтъка се разбиват на сняг и към тях се добавят 4 супени лъжици кисело мляко.
С тази смес пържолите се покриват, докато потънат в "снега" и леко се запичат.
Напишете коментар
За да коментирате с Вашето име, моля, влезте в профила си.