Блог
Диета с праскови
•
от
Мартина Петрова
•
ДИЕТА:
Първи ден
През целия ден се консумира билков чай и 1 кг. праскови
Втори, Трети, Четвърти, Пети, Шести и Седми ден зеленчуково захранване по схемата:
Закуска: праскови и билков чай
Обяд: зеленчукова супа (без сол и запръжки), зеленчукова салата подправена с лимонов сок на вкус и зехтин.
Следобедна закуска в 16.00 часа: праскови и билков чай
Вечеря: като обяда
Можете да консумирате ръжен хляб по 1 тънка филия на ядене. Препоръчително е до третия ден от диетата да не се консумира хляб.
Приготвянето на супата и салатите може да е с всякакви зеленчуци според сезона и според това което обичате.
РЕЦЕПТИ ЗА ЗЕЛЕНЧУКОВИ СУПИ:
Супа от тиквички, картофи и моркови
- 1-2 средно големи тиквички
- 2 средно големи картофа
- 2 големи моркова
- магданоз
Борш
- 1-2 картофа
- около 40 гр. зеле
- около 15 гр. целина
- 1-2 моркова
- 1-2 домата
- около 40 гр.
- бамя
- магданоз
- 400 мл. вода
Супа от моркови
- 1 глава зрял лук
- 400 гр. моркови
- 1 л. вода
- 250 гр. царевица от консерва
- магданоз
Градинарска супа
- 1/2кг млади гъби
- 2 моркова
- Керевиз
- Пащарнак
- корен от магданоз
- 1-2 картофи
- 1-2 домата
- магданоз
Зеленчукова супа
- 200 гр. стерилизиран грах
- 2 домат
- 2 моркова
- 2 картофа
- 1 червена чушка
- 1 глава кромид лук
- 1/2 прясно зеле
- 3–4 стръка целина
Напишете коментар
За да коментирате с Вашето име, моля, влезте в профила си.