Блог
Пилешки крилца на фурна
•
от
valia iankova
•

Необходими продукти
пилешко месо - крилца 1 кг.оцет - ябълков 1 с. л.
лук - 1 глава
моркови - 1 бр.
чесън - 2 - 3 скилидки
олио - 2 с. л.
червен пипер - 1 с. л.
соев сос - 1 с. л.
джинджифил
мед - 1 с. л.
риган
Приготвяне
Крилцата се разрязват на две части и се измиват.Приготвя се марината като лукът и морковът се нарязват на ситно, чесънът се пресова. Оцетът, олиото и соевият сос се смесват. Добавят се подправките, меда и нарязаните на ситно зеленчуци.
Крилцата се подреждат в тавичка и се заливат с маринатата. Покриват се с фолио и престояват в хладилник поне 3 часа.
Пекат се във фурна на 200 градуса около 1 час или до готовност. По желание можете да долеете 1 ч. ч. вода - получава се много апетитен сос.
Напишете коментар
За да коментирате с Вашето име, моля, влезте в профила си.