Блог
суфле от коприва/спанак/
• от Милена Миразчийска •
2 л-ци брашно
3 л-ци масло
1 ч.ч.прясно мляко
1 ч.ч.вода
3 яйца
кашкавал,за поръсване
счукан сухар
сол.
Сваряване копривата в подсолена вода,нарязваме я ,на ситно.Запържваме 2 л-ци брашно с масло.Наливаме прясното мляко и водата ,в която се е варила копривата.Оставаме соса да ври,5 мин.,на слаб огън,след като го сваляме от огъня,го застройваме с 3 жълтъка.Прибавяме копривата,сол на вкус и белтъците,разбити на снягИзсипваме в съд,намазан в масло и поръсен със сухар.Настъргваме отгоре кашкавал и поръсваме с 2-3 л-ци масло.Опичаме суфлето,на силна фурна.
Напишете коментар
За да коментирате с Вашето име, моля, влезте в профила си.