Блог
Орехова торта
• от Милена Миразчийска •
200 г.масло
11/2 чаена чаша пудра захар
3 суп.л-ци какао
6 жълтъка
За блата:
6 белтъка
21/2 ч.смлени орехи
3 суп.л-ци галета
ванилия
За намазване :сметана на прах,сладкарска боя.
Разбиваме
маслото,пудрата захар,жълтъците и какаото.1/3 от крема го заделяме,а
към другата част добавяме,6 белтъка,разбити на сняг,смлените
орехи,галетата,ванилията.Изпичаме блата.След като стане готов,чакаме,да
се охлади и го режеме на 2 ,намазваме го,в средата със заделения
крем.Сметаната я приготвяме,според указаниято и украсяваме тортата,по
желание.
Напишете коментар
За да коментирате с Вашето име, моля, влезте в профила си.