Блог
Кашкавал паниран в бирена паста
• от Цветана Иванова •
Продукти:: 350 г кашкавал, 1 чаена чаша олио, 2 яйца, 3 супени лъжици брашно, 1 чаена чаша бира, черен пипер, горчица
Приготвяне:
Кашкавалът се нарязва на кубчета със страна 2-3 сантиметра. От бирата, брашното, солта, горчицата и разбитите жълтъци се приготвя каша, която се размесва при леко разбъркване с дървена лъжица с предварително разбитите на сняг белтъци. Парчетата кашкавал се потапят с сместа за паниране и се изпържват в силно сгорещено олио. Сервират се горещи. Подходяща е гарнитурата от пържени картофи.
Напишете коментар
За да коментирате с Вашето име, моля, влезте в профила си.