Блог
Шарлота
•
от
Monika Nikolova
•

Продукти : 1 л.прясно мляко, 7 бр.яйца, 1 1/2 ч. ч захар, 1 ч.ч. орехи - счукани, 2 пак.ванилия, 2 с. л. какао, 2 с. л . брашно, 4 пак. желатин.
Начин на приготвяне : От сварено мляко се взема 1 чаша и се залива желатина и се разтваря на водна баня. Разбиваме 7 жълтъка с 1 ч.ч захар и към тях се прибавя брашното и останалото млякои разтворения желатин . Слага се на котлона докато можеш да си държиш пръста вътре и се маха и се слага на водна баня като се бърка от време на време.След като се охлади прибавяме 7 белтъка разбити с останалата захар. Получена смес разделяме на 3 : Първата част се слага ванилият. Втората част се слага какаото. Третата част се слагат орехите.Съдържанието се изсипва във форма за кеск с дупка като след изсипването на юапървата част се слага да се замрази за 30 минути и така всяка следваща част. Като се изсипе сместа с орехите се слага в хладилника и след 8 часа може да се консумира.Отделянето на тортата от формата с намокрен нож леко по ръбчетата и и с мокра кърпа.
Напишете коментар
За да коментирате с Вашето име, моля, влезте в профила си.