Блог
Лесни шницели
•
от
shu6enceto
•
500 гр. кайма, 5 яйца, 5-6 средно големи картофа, 1 глава лук, подправки по вкус, 1 ч.ч. вода, 1 ч.ч. брашно
Приготвяне: Картофите се рендосват на ренде,лукът се нарязва на ситно и заедно с каймата, яйцата, брашното и водата, и подправките се омесва. Получена смес се оставя да престои в хладилник поне 1 час. След като се извади от хладилника се разбърква и се пържи в силно нагорещена мазнина. Сместа е рядка, затова се взима с лажица и след като се пусне в тигана се притиска леко отгоре, за да придобие формата на шницел.
Много са вкусни и добре им подхожда картофено пюре или пресна салата.
Напишете коментар
За да коментирате с Вашето име, моля, влезте в профила си.