Блог
Супа от коприва и картофи
•
от
Мадлена Петрова Моцова
•
Необходими продукти:
500 г коприва, 5-6 картофа, 1-2 моркова, 1 глава кромид, 2-3 стръка пресен лук, 1 кафеена чаша домати от консерва, 1 ч.ч. извара, 100 г сирене, 1 яйце, магданоз, сол, 2 с.л. олио
Начин на приготвяне:
Картофите, морковите и главата кромид се обелват и нарязват на кубчета. Заливат се с вода и се варят до омекване, заедно с малко сол и олиото. Копривата се измива, попарва се с вряща вода, нарязва се на дребно и се слага при другите зеленчуци. Всички те се варят заедно около 10 минути. Добавят се доматите и след още около 10 минути – сиренето и изварата. Супата се вари още 5 минути. Застойва се с яйцето и магданоза.
Напишете коментар
За да коментирате с Вашето име, моля, влезте в профила си.