Блог
Пай с риба-от 18 месец
• от bboneva •
500 г картофи, обелени и на кубчета, 120 г пресен спанак, 300 г филе от риба (бяла риба, сьомга, треска), 2 твърдо сварени яйца, 20 г масло, 2 с. л. Мляко, 1 разбито яйце, сол на вкус, За соса:25 г масло, 25 г брашно, 300 мл мляко, 25 г настърган кашкавал Сварете картофите, докато омекнат, извадете ги и ги оставете настрана. Сварете спанака на пара за около 3-4 минути и го изцедете. За да приготвите соса, първо разтопете маслото, а след това прибавете брашното. След 1-2 минути сипете постепенно млякото. Варете, докато сосът се сгъсти. Прибавете настъргания кашкавал. Нарежете рибата на парчета и я сложете на дъното на огнеупорен съд. Наредете отгоре спанака. Намачкайте картофите на пюре заедно с маслото и млякото. След това ги разпределете върху рибата и спанака. Намажете пая с разбитото яйце и го печете в предварително загрята фурна около 25 минути
Напишете коментар
За да коментирате с Вашето име, моля, влезте в профила си.