Блог

Много вкусна рибка

• от

Риба с моркови и доматиПродукти:800 г пъстърва (или бяла риба),
3 моркова,
1 глава лук,
1/2 глава целина,
4 домата,
2 чаени лъжички брашно,
20 г масло,
сол,
черен пипер,
магданоз.
Изчистете и измийте рибата. В 1 1/2 вода сварете нарязаните на дребно моркови, лук и целина. След завирането на бульонът, посолете го на вкус, прибавете ситно нарязаните (или настъргани) обелени домати, черният пипер и пуснете рибата. Варете на слаб огън 1/2 час. След това извадете рибата и я обезкостете.
Разтворете брашното в малко студена вода и го прибавете към бульона. Варете докато се получи сос със средна гъстота и прибавете маслото. С него залейте
обезкостената риба.