Блог
Шарлота с маслен крем
• от eli1900 •
500 г бишкоти
2 яйца
200 г пудра захар
300 г масло
50 мл ром
50 мл прясно мляко
100 г шоколад
1-2 с.л. какао
Начин на приготвяне:
* Разбийте добре маслото, след което прибавете пресятата пудра захар и продължете да биете.
* Добавете един по един жълтъците и какаото и не спирайте да бъркате, докато се получи гладка смес.
* Прибавете какаото или няколко капки какаова есенция.
* Потопете всяка бишкота в смес от рома и млякото и ги редете във форма за торта.
* Намажете ги с масления крем и повтаряйте, докато бишкотите свършат.
* Намажете отгоре от всички страни тортата с крем и я украсете с настъргания шоколад.
* Оставете я за няколко часа в хладилника и я поднесете.
Напишете коментар
За да коментирате с Вашето име, моля, влезте в профила си.