Блог

торта "Гараш"

• от

Необходими продукти:

6 яйца
12 с.л. захар
6 с.л. брашно
1/2 ч.ч орехи
4 л. какао

За крема:

6 жълтъка
1 ч.ч пудра захар
125 г краве масло
3 с.л. какао



Начин на приготвяне:

* Разделяме жълтъците от белтъците.Разбиваме белтъците на сняг и постепенно добавяме захарта.
* След това брашното, орехите и какаото.
* Изсипваме сместа в малка тавичка, като на дънното се слага хартия.
* Тортата не се надува много, така че не се притеснявайте.

За крема:

* Разбиваме хубаво жълтъците, след което добавяме захарта, маслото и какаото.
* Слагаме крема във хладилник или фризер за около 30-45мин.

* Като изпечем тортата, веднага махаме хартията и чакаме да изстине, след което я разрязваме на две части.
* Със изстиналия крем мажем по средата и отгоре.
* После пак връщаме тортата в хладилник и я вадим преди ядене.