Блог
торта "Гараш"
•
от
eli1900
•
6 яйца
12 с.л. захар
6 с.л. брашно
1/2 ч.ч орехи
4 л. какао
За крема:
6 жълтъка
1 ч.ч пудра захар
125 г краве масло
3 с.л. какао
Начин на приготвяне:
* Разделяме жълтъците от белтъците.Разбиваме белтъците на сняг и постепенно добавяме захарта.
* След това брашното, орехите и какаото.
* Изсипваме сместа в малка тавичка, като на дънното се слага хартия.
* Тортата не се надува много, така че не се притеснявайте.
За крема:
* Разбиваме хубаво жълтъците, след което добавяме захарта, маслото и какаото.
* Слагаме крема във хладилник или фризер за около 30-45мин.
* Като изпечем тортата, веднага махаме хартията и чакаме да изстине, след което я разрязваме на две части.
* Със изстиналия крем мажем по средата и отгоре.
* После пак връщаме тортата в хладилник и я вадим преди ядене.
Напишете коментар
За да коментирате с Вашето име, моля, влезте в профила си.