Блог
Орехов шаран
• от valia iankova •
Продукти:
1 шаран (около 1,5 кг), 1 кафена чашка олио, 1 връзка магданоз, 1 ч.ч.орехови ядки, 2-3 глави лук, сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Шаранът се изчиства от люспите , перките и хрилете. Измива се обилно с вода отвътре и отвън. Посолява се и се нарасва с черен пипер. Лукът, нарязан на ситно, се задушава с малко олио и вода. Прибавят се накълцани дребно орехови ядки, ситно нарязания магданоз. Посолява се и се наръсва с черен пипер. Разбърква се и се залива с 2 кафени чашки вода. Вари се 2-3 минути. С тази смес се пълни шаранът.Зашива се. Залива се малко гореща вода и се пече първоначално на силна фурна, а след това до готовност на 200 градтса. Сервира се в поднос, украсен с резенчета лимон и кисели краставички. Може да се гарнира със задушени зеленчуци - броколи, моркови, грах, царевица и картофено пюре.
Напишете коментар
За да коментирате с Вашето име, моля, влезте в профила си.