Блог

Вкусна палитра

• от

 Повечето диетолози са убедени, че ефектът на прясно изцедените сокове зависи до голяма степен от цвета им.

Червени (от домати, череши, червено зеле). Стимулират кръвообращението,сгряват и тонизират.

Оранжеви (от портокали, моркови, кайсии, тикви). Помагат при болки, спазми, влияят добре върху състоянието на черния дроб, повишават настроението, гарантират дущевното спокойствие.

Жълти (от ябълки, банани, манго, папая, лимони, ананас, грейпфрути). Освежават и подобряват работата на нервната, двигателната и храносмилателната система.

Зелени (от авокадо, брюкселско зеле, зеленчуци със зелен цвят). Прочистват кръвта, убиват бактериите и представляват чудесно успокояващо средство.

Сини (от черни боровинки, сливи, грозде). Тонизират, прогонват главоболието, активизират умствената дейност.