Блог
Домашен течен шоколад
•
от
valia iankova
•
==================
Необходими продукти:
300 гр захар
250 гр сухо мляко
125 гр масло
2 с.л. какао
1 пак. ванилия
Приготвяне:
- В 150-200 мл вряща вода (количеството зависи от качеството на сухото мляко) се изсипва захарта и се бърка до разтопяването й.
- В така получения сироп се слага маслото и пак се бърка до разтопяването му.
- В дълбок съд се смесват сухото мляко (под-вкусно става с високомалсено), какаото и ванилията.
- Сиропът се изсипва на тънка струйка в сухата смес и се бърка яростно, за да не се получат бучки.
- Топлата смес се разлива във чашки, оставя се да изстине и се слага в хладилника, където допълнително се сгъстява.
Забележки:
Ако ви се вижда прекалено рядко, може да добавите още сухо мляко, но не забравяйте, че все пак ще приготвяте течен шоколад.
Напишете коментар
За да коментирате с Вашето име, моля, влезте в профила си.