Блог

Вкусни бухти

• от

2 яйца
1 кофичка кисело мляк0 (400 гр)
1 ч.л. сода за хляб
щипка захар
750 - 800 гр брашно

Олио за пържене

* Брашното се пресява в голяма купа;
* В киселото мляко се добавя содата за хляб, като шупне се добавя към разбитите яйца с щипка захар;
* Брашното и яйчната смес се смесват и се замесва меко, еластично тесто. Ако е необходимо се добавя още малко брашно;
* Готовото тесто се разделя на 2 топки. Всяка топка се разточва върху набрашнен плот с дебелина около 0.5 см. Изрязват се фигурки или се реже на форми;
* Пържи се в предварително загрято олио, като се обръщат от двете страни до златисто.

Поднасят се с билков чай, прясно или кисело мляко. Много добре се съчетават със сирене, може да се поднесат и с любимото ви сладко.