Блог
Канадски палачинки
•
от
Весела
•
Канадските палачинки са меки и пухкави, с хрупкави крайща.
продукти за 10-12 палачинки
1 ч.ч. брашно
1 ч.л. сода бикарбонат (баклувер)
1 яйце
2 с.л. растително масло
1 ч.ч. прясно мляко
Пресейте брашното с содата бикарбонат (баклувера). Поставете го в купа и направете кладенче в средата на сместа.
В отделна купа разбийте яйцето с 20мл растително масло и прясното мляко.
Прибавете яйчената смес към брашното, като сипвате по малко и бъркате, докато получите гладка смес. Прибавете 1 - 2 с.л. вода, ако е необходимо за да се получи гладка смес, малко по-гъста от боза.
Изсипете малко от останалото олио в тиган и го загрейте. Внимателно изсипете две супени лъжици от сместа в тигана – те са достатъчни за една палачинка.
Оставете палачинките в продължение на една минута да се зачервят. Когато започнат да образуват мехурчета обърнете с дървена лопатка от другата страна.
Изпържете палачинките още 1 минута, докато се надигне.
Гарнирайте с плодов сироп, боров мед, пчелен мед, любимото ви сладко или течен шоколад. Идеални за закуска на деца и на по-големи деца .
Напишете коментар
За да коментирате с Вашето име, моля, влезте в профила си.