Блог

Канадски палачинки

• от

Канадските палачинки са меки и пухкави, с хрупкави крайща.

продукти за 10-12 палачинки
1 ч.ч. брашно
1 ч.л. сода бикарбонат (баклувер)
1 яйце
2 с.л. растително масло
1 ч.ч. прясно мляко

Пресейте брашното с содата бикарбонат (баклувера). Поставете го в купа и направете кладенче в средата на сместа.

В отделна купа разбийте яйцето с 20мл растително масло и прясното мляко.

Прибавете яйчената смес към брашното, като сипвате по малко и бъркате, докато получите гладка смес. Прибавете 1 - 2 с.л. вода, ако е необходимо за да се получи гладка смес, малко по-гъста от боза.

Изсипете малко от останалото олио в тиган и го загрейте. Внимателно изсипете две супени лъжици от сместа в тигана – те са достатъчни за една палачинка.

Оставете палачинките в продължение на една минута да се зачервят. Когато започнат да образуват мехурчета обърнете с дървена лопатка от другата страна.

Изпържете палачинките още 1 минута, докато се надигне.

Гарнирайте с плодов сироп, боров мед, пчелен мед, любимото ви сладко или течен шоколад. Идеални за закуска на деца и на по-големи деца .