Блог

Лятно предястие

• от


Необходими продукти:

Целина или Магданоз няколко листенца
 Шунка 300 г
Краставици 4 малки
Ориз 1 кафена чашка сварен
Риба 1 консерва или топло пушена
Масло 1/4 пакетче краве
Майонеза 1 опаковка
Домати 4
Маруля листа от зелена салата
Лимонов сок
Яйца 2 твърдо сварени
Черен пипер

Начин на приготвяне:

Отрежете капачета на доматите и ги издълбайте. Пасирайте с вилица рибата и я смесете с 2/3 от майонезата. С половината от тази смес напълнете доматите и ги захлупете с капачетата. Обелете краставиците и ги издълбайте. Към останалата смес от риба и майонеза прибавете ориза и напълнете краставиците. Обелете яйцата и ги разрежете на половинки. Извадете жълтъците и ги смесете с разбитото на пяна масло, черен пипер и сол на вкус. Напулнете белтъците с тази смес. Нарежете шунката на 5 филийки, върху 4 сложете ситно нарязаната целина смесена с останалата майонеза, ситно нарязаната филийка шунка и лимонов сок, и ги завийте на рула. Наредете всичко в елипсовидна чиния върху листа от зелена салата или в четири отделни порции. Това предястие може да се поднесе и като лека вечеря.