Блог

Кебап по ловешки

• от

Необходими продукти:

500 г телешки шол
3 глави лук
1/2 с. л. червен пипер
1 в. ч. червено вино
3 червени чушки
200 г печурки
200 г шунка
1 ч. л. сол
2 с. л. брашно
олио за пържене

Начин на приготвяне:

1. Дъното на тенджера се покрива с олио и след като се сгорещи, в него се задушава наситненият лук.
2. Прибавят се червеният пипер, предварително разтвореното в червеното вино доматено пюре и нарязаното на кубчета месо. Налива се 1 к. ч. вода и ястието се задушава под капак на тих огън около 1 час.
 3. Чушките и гъбите се нарязват на филии, а шунката - на кубчета. Всичко се слага в тенжерата с месото, посолява се и се задушава още 30 минути. Накрая се добавя разтвореното в малко вода брашно, вари се 5 минути и се сервира.