Блог
Бадемово пиле със лимонов сос
• от pavlinka •
Необходими продукти:
500 г пилешки гърди
100 г бадеми
2 белтъка
нишесте за паниране
олио за фритюрно пържене
за соса:
сок от 2 лимона
1 с. л. ябълков оцет
2 с. л. захар
1 с. л. нишесте
Начин на приготвяне:
1. Пилешките гърди се нарязват на еднакви по големина кубчета, осоляват се и се овалват в нишестето. Бадемите се смилат до получаването на ситни трохи.
2. Парчетата месо се потапят в разбитите белтъци, овалват се в бадемовите трохи и се оставят да престоят 30 минути на хладно. След това се пържат в обилно количество умерено загрята мазнина, като се слагат на части. Изваждат се върху салфетка.
3. Сокът от лимоните, ябълковият оцет и захарта се смесват и се загряват на котлона. Нишестето се разтваря в малко вода и като се бърка непрекъснато, се налива в сока, за да го сгъсти. Поднася се в малки купички.
Напишете коментар
За да коментирате с Вашето име, моля, влезте в профила си.