Блог
Картофи 150 г,
моркови 10 г,
мляко 100 мл,
10 г масло,
яйце 1/4,
брашно 7 г,
малко лук,
магданоз,
хляб 10 г.
Картофите се сваряват във вода се пасират.
Морковите се задушават и се прибавят
към картофеното пюре. Прибавя се също и брашното
(препечено), размито със студено мляко.
Супата се оставя да кипне.
Преди поднасянето и се поставят маслото и
препечените хлебни кубчета.
В случай, че супата е много гъста, долива се мляко
или вода до получаване на желаната гъстота
и се оставя да кипне.
По същия начин могат да се приготвят крем-супи
и от други зеленчуци – грах, тиквички, гъби, спанак и др.
Напишете коментар
За да коментирате с Вашето име, моля, влезте в профила си.