Блог

крем-супа от картофи

Продукти:

    Картофи 150 г,
    моркови 10 г,
    мляко 100 мл,
    10 г масло,
    яйце 1/4,
    брашно 7 г,
    малко лук,
    магданоз,
    хляб 10 г.

Картофите се сваряват във вода се пасират.
 Морковите се задушават и се прибавят
 към картофеното пюре. Прибавя се също и брашното
(препечено), размито със студено мляко.
 Супата се оставя да кипне.
 Преди поднасянето и се поставят маслото и
препечените хлебни кубчета.
В случай, че супата е много гъста, долива се мляко
или вода до получаване на желаната гъстота
 и се оставя да кипне.
По същия начин могат да се приготвят крем-супи
и от други зеленчуци – грах, тиквички, гъби, спанак и др.