Блог

Шишчета

• от

Продукти: 600 гр свинско месо, 2 глави ситно нарязан лук,
1 с. л. оцет, 1 с. л. олио, 1 чаша сухо бяло вино, 4 домата,
 3 кисели краставички, 1 с. л. доматено пюре, сол, черен пипер

Нарежете месото на късчета. Задушете лука с черен пипер,
сол и олиото на слаб огън. Прибавете оцета и бялото вино,
а след това и късчетата месо. След като се варят около 10 минути,
 полусварени ги извадете и ги поръсете с черен пипер и сол.
Нанижете ги на шишове, като между тях слагайте четвъртинки домати.
Печете ги на скара. През това време оставете соса на огъня отхлупен,
 докато се изпари половината от течността и го снемете. Прибавете
 настърганите кисели краставички и доматеното пюре.
 Сервирайте соса заедно с опечените шишчета.