Поетичната книга „Моите сънища“ от Ефи Лада събужда красотата и светлината в живота

• от

Книга – Чувство, близка до сърцето, реална и неповторима в своята нереалност

Новата книга „Моите сънища“ от Ефи Лада и издателство „Дъбови листа“ е художествено произведение на изкуството, с възхитителни илюстрации и поетичен сюжет, наситен с въздействащи послания, докосващи както децата, така и възрастните.

Това е вълнуваща история, с която се събуждате за светлината на деня. С полета на въображението, безгрижността и свободата на духа, сънувате цветовете на живота и летите наистина. Леки като перце. Усещане толкова приятно, в което потъвате изцяло, разлиствайки красивите паус страници и удивителните илюстрации върху хартия. Докато разгръщате тази прелест, книгата ви прегръща, шепнейки най-важното:

„Всяка нощ сънищата ме отнасят в прегръдките си. Отвеждат ме на приключения и ми разкриват чудни светове. Но един от тях винаги се завръща и повтаря. Той ме води към самата мен.“

„Моите сънища“ е една от най-добрите книги,избрана от AmazonUSA – април, 2023 г.

Това е книга – Чувство, близка до сърцето, реална и неповторима в своята нереалност.

За всички (над 6-годишни), които понякога сънуват и наяве.

Когато я хванете в ръце, вие ще усетите колко специална и неотразима е тя. Съчетавайки традиционното звучене на хартията и романтичното шумолене на пауса, Ефи Лада пресъздава с различни изразни средства хармонията между два свята.

Под твърдите корици, под които непробудно спят сънищата, веднага ще откриете тишина, спокойствие и утеха, загатващи за принадлежност към нещо по-голямо, което ще доловите в продължение на цялата история. Нещо, което ще остане като спомен, предаван чрез книгата във времето.

Природните картини, които Ефи Лада рисува, са като пътуване в чудесата на сънищата, в които човешкото се докова до свободолюбивото излъчване на ефимерното, което е крехко и безгранично.

Такава е и книгата – непокорна, с творчески дух и особен поглед към необозримото. Колкото и пъти да я отворите, тя всеки път ще ви се струва различна и необятна, дълбочината на илюстрациите и посланията, поднесени в кратки строфи, са безкрайна вселена от чувства и емоции. Заради някои от тях, които ще преживеете лично и необикновено, ще ви се прииска да затворите очи за по-дълго, но без да заспивате. Сънувайки наяве, така ще се събудите с най-голямото желание за живот, защото книгата пробужда всички сетива. Желанието да сте себе си ден след ден, мечта подир мечта.

„Илюстрациите в книгата ме връхлетяха по най-хубавия начин, те са нежни, много пространствени, оригинални и преливащи реалността. Книгата развива въображението и окрилява мечтите, а те понякога се сбъдват и в сънищата на тези, които обичат приключенията – деца и възрастни. Това е най-поетичната книга за събуждането, на която съм попадала до момента, книга за смелостта да бъдеш себе си. Радвам се, че открих за българските читатели творчеството на Ефи Лада“, споделя Нуша Роянова - издател, писател и художник.

Босоного момиче, търсещо насън и наяве, с рижава коса и жълта рокля, изпъстрена с розови цветя, цикламен чадър в дъжда, есенни листа, оранжеви риби, зелени клонки, таралеж по пътя, пътешествие-подарък. Много къщи, наредени една до друга. Един дом. Много сънища.

Нима те не изглеждат понякога така…? Разбъркани и нелогични, интересни и любопитни. Какво ще открие момичето, когато се събуди(те)?

За Ефи Лада:

Ефи Лада е популярна гръцка писателка и илюстраторка, родена в малко селце в западен Пелопонес. Учи рисуване в частно училище, има издадени над 130 книги, преведени на различни езици. Номинирана е за Мемориалната награда „Астрид Линдгрен“ (2011), както и за наградата „Ханс Кристиан Андерсен“ (2012).