Подправката карамфил е новата супер храна с високо съдържание на природни антиоксиданти, изключително полезни за организма, откриха испански изследователи.
Подправката карамфил е най-добрият антиоксидант, заради високите нива на фенолни съединения, които се съдържат в нея. Антиоксидантите са от решаващо значение за свежестта на храната, а резултатите на учените могат да имат широки последствия за хранително-вкусовата промишленост. Също така подправката може да бъде благоприятна и за здравето, тъй като карамфилът е в състояние да замени синтетични антиоксиданти, които по нищо не отстъпват на естествените.
Експерти твърдят, че от петте тествани антиоксиданти, карамфилът има най-голям капацитет да освобождава водород и е най-добрият редуктор на желязо. Подобни естествени антиоксиданти се използват и в средиземноморската диета. /БГНЕС
Напишете коментар
За да коментирате с Вашето име, моля, влезте в профила си.