Подаръци за бъдещата мама

от

Ако ще ставаш майка, вероятно вече си забелязала оживлението и вълнението сред твоите приятели и роднини. Добрата новина е повод за щастливи събирания, коментари и също така подаръци.
Подаръци за бъдещата мама

Подаръци за бъдещата мама

Ако ще ставаш майка, вероятно вече си забелязала оживлението и вълнението сред твоите приятели и роднини. Добрата новина е повод за щастливи събирания, коментари и също така подаръци.

Със сигурност близките ти ще те изненадат с нещо хубаво, а ако твоя приятелка е бременна не пропускай случая да засвидетелстваш радостта си с нещо, което ще й достави удоволствие.

Ако пък никой не се сеща да те изненада, вземи нещата в твои ръце и си осигури забавленията, които заслужаваш. Но какво е подходящо в такива случаи?

Може да се намерят прекрасни подаръци, които ще зарадват всяка бъдеща майка, ето някои от тях:

Дреха за бременна

Не ни се иска да купуваме неща, които ще ни служат едва няколко месеца, при това на солени цени, а и все някоя близка родила наскоро услужливо подава торба пълна с бременски одежди. Но суетата си е чисто женски грях, не е зле да си доставиш удоволствие и да изглеждаш елегантна дори в деветия месец.
Има магазини, които предлагат прекрасни шарени или пък по-строги и стилни дрехи, които не приличат на памучен балон. Има дори дрехи за делови случаи, подходящи за бременни. Така че подскажи на твоите приятелки, че един тур по магазините няма да ти се отрази никак зле.

Козметика

Разбира се, в това състояние, трябва да внимаваш какво мажеш по себе си. Но точно в периода на хормонални промени, когато кожата ти сякаш живее свой собствен живот и не можеш да я познаеш, имаш нужда от кремове, балсами, лосиони и скрабове. Пигментация, стрии, разтягане на кожата на различени места по тялото, промяна на тена, нови бръчици тук там, чуплива коса и нокти... Не задължително да ти се случат всички неща на куп, но защо да не си подготвена и да не поддържаш красотата си и бременна. Има специални кремове и лосиони за бъдещи майки, кремове и ампули против стрии и пигментация, която не бива да те плаши, тъй като изчезва след раждането. Избирай си продукти, които са с етикет „био”, гледай добре съдържанието на кутията. Най-добре е да те изненадат с козметика без каквото и да е съдържание на химия.

Списания и книги

Няма нищо по-сладко от почивка и дълго кафе или чай с хубава книга или списание. Списанията за бъдещи майки, като „Моето дете”, са идеален подарък за всяка бременна. Дори детето да не е първото, все има какво да се научи от статиите вътре. Един абонамент за списанието е чудесен подарък.

Спа процедури

Има достатъчно варианти, които са подходящи и за бременни. Един хубав масаж с ароматни масла или процедура за краката или косата ще се отразят прекрасно на тялото и на самочувствието на бременната. Натоварването на кръста и краката в последните месеци е сериозно и малко грижи и масажи за тези части са чудесен подарък.

Пътешествие на зелено

Градската среда е изключително неблагоприятно и мръсно място за живеене и за развитието на нов живот. Всяка бъдеща майка би се зарадвала на разпускаща разходка на зелено извън шума и мръсотията. Краят на седмицата е идеален вариант за бягство от града. Разбира се това не бива да включва уморителни и тежки преходи.