Плодовете и зеленчуците от хладилника са опасни

• от

Съхраняването на плодовете и зеленчуците в хладилника може да е опасно за вашето здраве.

Съхраняването на плодовете и зеленчуците в хладилника може да е опасно за вашето здраве.

Според изследователите плодовете и зеленчуците са "живи" , дори след като бъдат откъснати. Те реагират на промените в нивото на светлината, което се отразява на броя на полезните вещества в състава им.

В зависимост дали е ден или нощ тези вещества се увеличават или намаляват. Ако се съхраняват в хладилник или в тъмен склад в супермаркета, количеството на полезните съставки намалява.

Плодовете и зеленчуците от хладилника са опасни

Получава се така, че дори и да ядете достатъчно плодове и зеленчуци, например препоръчителните пет на ден, вие не успявате да си набавите всички необходими витамини и минерали от тях.

Зелето е един от зеленчуците, които реагират рязко на промяната на светлината. Избягвайте да държите в хладилник също спанак, марули, тиквички, моркови, сладки картофи и боровинки.

За да решите проблема, изследователите препоръчват да поставите крушка в хладилника си, която да симулира светлината в естествената среда на плодовете и зеленчуците. /БГНЕС