Вредата от „бързата храна” не е само в нея , но и в опаковката й, установиха канадски учени. В опаковката се съдържат вещества, които проникват в организма и тровят кръвта.
Според специалистите от университета в Торонто в производството на хартиената опаковка на продуктите за бързо хранене се използват химически вещества, съдържащи карбонови киселини. Те направили опити с лабораторни мишки, които в продължение на три седмици били подлагани на въздействието на такива киселини чрез храната или водата, които приемали. Учените контролирали показателите и метаболизма на животните и установили вредното влияние.
Правителствата на Канада, САЩ и някои европейски държави вече са проявили загриженост относно съдържанието на карбонови киселини в опаковките на продуктите.
Напишете коментар
За да коментирате с Вашето име, моля, влезте в профила си.