Опаковките на продуктите за бързо хранене тровят кръвта

• от

Вредата от „бързата храна” не е само в нея , но и в опаковката й, установиха канадски учени.

Опаковките на продуктите за бързо хранене тровят кръвтаВредата от „бързата храна” не е само в нея , но и в опаковката й, установиха канадски учени. В опаковката се съдържат вещества, които проникват в организма и тровят кръвта.

Според специалистите от университета в Торонто в производството на хартиената опаковка на продуктите за бързо хранене се използват химически вещества, съдържащи карбонови киселини. Те направили опити с лабораторни мишки, които в продължение на три седмици били подлагани на въздействието на такива киселини чрез храната или водата, които приемали. Учените контролирали показателите и метаболизма на животните и установили вредното влияние.

Правителствата на Канада, САЩ и някои европейски държави вече са проявили загриженост относно съдържанието на карбонови киселини в опаковките на продуктите.

Вижте още за: хранене кръв