Никакъв секс ако жената плаче!

• от

Женските сълзи се оказват "изключващ" фактор за мъжете, смятат израелски изследователи.
Женските сълзи се оказват "изключващ" фактор за мъжете, смятат израелски изследователи.

Сексът и сълзите


Техните открития, в изследване на Института "Вайцман" за наука и на болницата "Уолфсън" край Тел Авив върху ролята на сълзите в невербалната комуникация показват, че химикалът в женските сълзи понижава нивата на тестостерон у мъжете.

Извън директния ефект върху сексуалното желание,
изследователите се надяват проучването им да послужи някой ден при лечението на рака.

"Има много болести, лекувани чрез понижаване на нивата на тестостерона, най-известната от които е ракът на простатата"
, уточнява професор Ноам Собел от института "Вайцман".

Според него сегашните методи за намаляване на тестостерона предизвикват странични ефекти и изследователският екип се надява използването на сълзите да ги елиминира.

Мъжете, участвали в изследването, публикувано в Science Express, били помолени да помиришат сълзите на жени, плачещи докато гледат тъжни филми. Според Собел учените очаквали сълзите да засилят мъжкото чувство за съпричастие. Вместо това сърцето и нивата на дишане, слюнчения тестостерон и мозъчното сканиране сочели намаляване на сексуалната възбуда. Химическият сигнал в женските сълзи бил начин да се каже "не, не ме интересува".

"Комуникацията е ключова за оцеляването. Хората, подобно на всички бозайници, използват мириса в тяхното общуване. Това е много ефективно средство ако има химически сигнал, който препредава това, което искате – или ясно не желаете – в сексуална ситуация", добавя Собел. Според него изследователите възнамерявали да изучат сълзите при мъжете и при жените, но само представители на силния пол се отзовали на поканата за доброволци в университети, които смятали, че лесно могат да се разплачат.

БГНЕС

Вижте още за: сълзи секс жена