Не изхвърляйте тези неща от дома си

• от

Има много популярни народни поверия. Част от тях не са загубили своята актуалност и днес, в 21-ви век.

Има много популярни народни поверия. Част от тях не са загубили своята актуалност и днес, в 21-ви век. Хората вярват в някои „домашни ритуали” и ги спазват, вярвайки, че това ще ги предпази от неприятности и „привличане на нещастието”. Според стари градски легенди има 7 неща, които не е прието да се изхвърлят на боклука.

Снимки

Старите снимките не само отразяват някакъв момент от живота, но и носят определена енергия. В това отношение изхвърлянето на изображение на човек е много лоша поличба. Можете да привлечете скръб и лош късмет към тези хора. Ако наистина трябва да се отървете от снимката, тогава е по-добре да я изгорите и да разпръснете пепелта й.

Снимки

Булчинска рокля

Сключването на брак е много отговорен момент в човешкия живот. Всяка булка мечтае за дълъг и щастлив семеен живот и за да е така, сватбената рокля трябва да бъде защитена и да не се дава на никого, съхранявана грижливо през целия семеен живот.

Църковни символи

Иконите, кръстовете и молитвениците се считат за семейни и лични амулети, поради което в никакъв случай не трябва да ги изхвърляте на боклука. Единственият начин да се отървете от тях, ако сте ги получили от недоброжелатели е да ги върнете в някой храм.

Часовници

Счупен часовник може да бъде разглобен и изхвърлен, но ако все още е в изправност, по-добре е да не го изхвърляте. Това може да причини много неприятности на цялото семейство и да донесе лош късмет в дома ви.

Часовници

Портмонета

За да не ви напусне финансовото благополучие - старият портфейл не трябва да се изхвърля в кошчето, а да се зарови в земята.

Бебешки дрехи

Не е добре да изхвърляте бебешки дрехи. Ако детето е пораснало и старите дрешки вече не са ви нужни, тогава си струва да ги изперете и да ги дарите на нуждаещите се. Ако дрехите вече са в лошо състояние, най-добрият вариант би бил да ги изгорите.

Хляб

Всички дългоочаквани гости в повечето православни страни са посрещани с хляб, сол или мед. Именно хлябът символизира благосъстоянието на семейството. Затова дори изсъхналите филии и трохите се препоръчва да се дават на птици или животни./БГНЕС, ТАСС

Хляб