Най-досадните фрази за бремеменни

от 5

Коремчето ти вече се е оформило и събира любопитните погледи, както и досадни съвети на близки и познати. Ето някои от най-разпространените.

Коремчето ти вече се е оформило и събира любопитните погледи, както и досадни съвети на близки и познати. Ето някои от най-разпространените.

Ти какво, да не си бременна?

Приятели и колеги се надпреварват да те питат след като коремчето ти явно вече е видимо за всички. С невъоръжено око се вижда че расте основно корема ти, а не цялото ти тяло. Естествено постепенно преминаваш и на друг вид дрехи, които не затормозяват и притискат корема. Комбинезоните и роклите за бременни са изключително лесно разпознаваеми модели. Въпреки всички явни белези на това, което ти предстои, все ще се намерят хора, които с любопитство ще искат да се уверят, че си бременна, а пък покрай това и вероятно да научат други любопитни подробности около събитието. Естестевено че чакаш бебе, явно не си се отдала на кулинарни разхищения и не дебелееш просто така. Разбира се, въпросът вероятно е зададен с най-добри намерения, споделянето на тази новина винаги е приятно за хората, но понякога идва в повече на очевидно бременните жени.

бременност

Искаш ли порция кисели краставички?

Почти цялото нераждало човечество смята, че щом чакаш дете, значи страдаш от всякакви хранителни отклонения, сутрешни гадения, влечение към кисело и солено и какво ли още не. Но има и много бременни, които не изпитват никакви по-специални проблеми с храната. Обаче всички около теб са убедени, че задължително ще предпочетеш нещо специално и се надпреварват да ти го предлагат, независимо от твоето мнение.

Това е вредно за теб!

„Не яж праскови, детето ще стане алергично”, „Не танцувай, ще родиш преждевременно” или друг подобен бисер. Повечето около нас сякаш забравят, че все пак и бременните имат мозък в главата си и го използват не по-зле от небремнните, освен това имат и лекар, който може да ги посъветва кое е вредно за тях и кое не. Всъщност основната причина за алергиите не са точно различните плодове, а токсините и вредните съставки в храните, вездесъщата битова химия, ваксините, които сме поели, натрупаните вредни елементи от замърсената ни околна среда. Освен това всяко поколение си има свои приумици за това кое е вредно за бременната и кое не, критериите на нашите баби са различни от тези на майките ни и от нашите. Така че, живей си спокойно, храни се здравословно и не пропускай умерените физически упражнения, всичко това може само да ти помогне, не да ти навреди.

Не се ли боиш от раждането?

Уникален въпрос. Не е ясно какво цели този, които го задава, дали да всее допълнително паника в душата на бременната или просто да полюбопитства до къде стигат фантазиите й или дали е готова да се запише в шоуто „Страх”. Очевидно след като е бременна, значи е наясно и че ще трябва да роди, това някак си все още е неизбержно и въпроси като горния са безсмислени.
Много често вече раждали жени го задават на бременните, за да може след тази интродукция да подхванат разказ за своите раждания, без някой да ги е питал. Има жени, които много обичат да разказват страхотии, доставя им удоволствие. Ти обаче може да си спестиш тези глупотевини още в зародиш и да отклониш темата в друга посока.

Как ще се справиш с гледането?

Масово те ожалват, сякаш няма да гледаш дете, а ще защитаваш дисертация по ядрена физика или ще трябва да изкачваш Еверест. Не е ясно защо по нашите земи гледането на дете се смята за тежка работа, едва ли не ощетяваща горката майка, която е трябвало да напусне работата си. Гледането на дете е чудесно и обогатяващо занимание, от децата може да научим много, стига да сме с отворени сетива и да умеем да общуваме с тях като с личности.

undefined

Как ще се казва?

Много бременни не искат да казват името на детето поради някакви суеверия или други причини, други пък не са го измислили, трети смятат, че не са убедени и може да променят крайното решение. Но със сигурност много бременни не обичат да казват името на детето, особено ако все още не е ясен пола. Любопитството на околните е разбираемо, но ако ти е неприятно може да пресечеш опитите като обясниш, че още не знаеш пола или просто кажеш, че ще го кръстите Навуходоносор, например.

Нищо не купувай предварително!

Учудващо е как в XXI век продължаваме да сме пълни с всевъзможни глупави суеверия от този род и всякакви други странни приумици. „Не се подстригвай”, „Не ший” и всякакви други, накрая остава да стоиш със скръстени ръце на едно място и да чакаш термина, иначе току виш нарушиш някое мистично правило, което ще повлече куп проблеми. Надживей тези глупости и не следвай суеверия, изключително непрактично е да купуваш всичко за детето след раждането ми, освен това бебешкият шопинг си е чисто удоволствие. А на любезния съветник може да отговориш, че няма да купуваш нищо – ще изчакаш като порасне детето да си избере.