Момиченце си заклещи езика в бутилка

• от

Глътка вода се превърнала в продължил часове кошмар за 8-годишната Джейла Смол и нейната майка...

Глътка вода се превърнала в продължил часове кошмар за 8-годишната Джейла Смол и нейната майка, съобщава My Fox Atlanta.

Малката Джейла заклещила езика си в метална бутилка минерална вода. След първоначалните неуспешни опити на майката на момиченцето да отстрани бутилката, тя се обадила на 911. Пристигналите лекари обаче също не успели да измъкнат езика на момиченцето и го откарали в болницата.

Медицински екип опитал да пробие дупки в бутилката, за да освободи налягането в нея, но езикът на малката Джейла продължил да се подува.

Момиченце си заклещи езика в бутилка

Когато момиченцето започнало да се задушава, докторите предприели по-крайни мерки. Детето било поставено под упойка и едва след направената мини операция, продължила повече от час, лекарите успели да измъкнат бутилката.

"В зависимост колко заострен е отворът на дадена бутилка, вкарването на езика в него може да завърши фатално. Несъмнено хората трябва да са наясно, че подобни действа са потенциално опасни за тяхното здраве.", споделя доктор О‘Райли.

В момента Джейла е на антибиотици и трябва да използва преварена вода и специални спрейове, за да може да преглъща. В момента Джейла не може да поема течности от сламка, а храната ѝ трябва да е възможно най-чиста.

Според докторите 8-годишното дете вероятно ще мине и през говорна терапия заради евентуални наранени нервни окончания.

"Искам да кажа на всички родители да внимават, когато дават подобни бутилки за минерална вода на децата си. Не позволявайки на вашето дете да пие от такава, ако то не знае как точно да я използва.", споделя майката на Джейла.

Фаталната бутилка била метална и с изключително тясно гърло.