Курсове за родители – полезна екстра

• от 1

Има ли смисъл от тях? Какво точно ти обясняват и до колко ти помагат през деветте месеца? Много бъдещи родители се чудят дали да отделят време и средства и да посетят курсовете за родители, след като поколения наред преди тях са се справяли и без тази екстра.

Има ли смисъл от тях? Какво точно ти обясняват и до колко ти помагат през деветте месеца? Много бъдещи родители се чудят дали да отделят време и средства и да посетят курсовете за родители, след като поколения наред преди тях са се справяли и без тази екстра.
undefined
Знанието е сила

На тези курсове ще те снабдят с много полезна информация, която засяга физиологичните и психологични изменения, характерни за бременността, раждането и следродилния период. Дори и да си мислиш, че знаеш много, водещите на курса ще ти дадат систематизирана информация и ще попълнят знанията ти с ценни подробности. Ще те посъветват кои са подходящите книги, сайтове, ще те ориентират за родилните домове и ще отговорят на конкретни твои въпроси и притеснения. Така изненадите ще са сведени до минимум, а когато си подготвена спокойствието е много по-голямо.

Естествен процес

В днешно време лекарите и медицинския персонал до толкова механично изпълняват рутинните си процедури и до такава степен вкарват раждането в схема по часове и минути, че жените са забравили да се вслушват в тялото и интуицията си. А няма по-ценно нещо от това що се отнася до раждането, което е нормален, заложен у жените процес. На курсовете могат да те научат как да разпознаваш сигналите на тялото си, да им се доверяваш и да бъдеш по-смела и спокойна. За партньорите също е важно да получат адекватна информация, за да могат да помагат ефективно на родилките, особено ако ще присъстват на раждането.

Здраве

Ако водещите са опитни лекари, акушерки или специалисти в друга здравна област, значи със сигурност ще ти дадат адекватна информация за това как най-добре да поддържаш здравословен ритъм на живот. А това е много важно, тъй като се отразява на здравето на бебето и дори на родилния процес. Качествената храна, спорт, умерени дози работа и напрежение – всичко това е изключително полезно като информация. На undefinedкурсовете могат да ти покажат и гимнастика за бременни, която поддържа тонуса на тялото и укрепва мускулите на кръста и тазовото дъно.

Нови преживявания

По време на занятията ще се запознаеш с други майки, някои от които вече имат опит, ще обмените информация, наблюдения, емоции. Освен това, един такъв курс е важен за самите бъдещи родители и за взаимоотношенията им. Много често бъдещите майки получават голямо успокоение, когато и партньорът им посещава с тях часовете. Така те са сигурни, че още някой поема информацията и може да съдейства, освен това се чувстват поласкани от интереса на бъдещия татко. Споделените заедно часове на курсовете сближават родителите.