Комбинацията от червено и бяло грозде топи мазнини

• от

Комбинацията от различни сортове грозде увеличава антиоксидантната защита и стимулира разграждането на мазнини в областта около корема...

Комбинацията от червено и бяло грозде топи мазниниКомбинацията от различни сортове грозде увеличава антиоксидантната защита и стимулира разграждането на мазнини в областта около корема, показва ново изследване на учени от Мичиган.

Всеки знае, че поддържането на нормално тегло е изключително трудно. В началото на топлия сезон жените искат да се отърват от мазнините там, където е необходимо. Най-проблемна е зоната около корема.

Многобройни проучвания доказват полезния антиоксидантен ефект на флавоноидите, съдържащи се в гроздето.

Те намаляват риска от сърдечно-съдови заболявания чрез стимулиране на кръвообращението, предотвратявайки образуването на кръвни съсиреци и намалявайки лошия холестерол.

Здравословните ефекти на гроздето намаляват опасността от развитие на метаболитен синдром, което от своя страна предотвратява сърдечни заболявания, инсулт и диабет. /БГНЕС