В книгата „Класиката на ловната кухня” на доц. "Чавдар Христов", представена от Издателска къща "Колхида", предлага повече от 100 основни рецепти за приготвяне на едър, дребен и пернат дивеч. Те включват онзи дивеч, чийто лов е разрешен и практикуван най-масово у нас. С едно единствено изключение – дивата коза. Тя е под защита и ловуването ù е под специален режим.
Някои от рецептите в книгата „Класиката на ловната кухня" на Издателска къща "Колхида", са сравнително прости, но има и такива, които се отличават с по-голяма сложност. Това е така поради необходимостта дивечовото месо да бъде подложено на допълнителна обработка, включваща мариноване, по-продължително задушаване, приготвяне на подходящи сосове и гарнитури. Всичко това отнема много време и труд, но усилията си заслужават.
И една друга тайна от автора – едно малко питие, може да провокира у всекиго неподозирани готварски умения.
Напишете коментар
За да коментирате с Вашето име, моля, влезте в профила си.