Гъба, използвана в китайската кухня, е потенциално оръжие срещу рака, показва ново изследване. Оказало се, че тя намалява туморите в 75% от случаите.
Гъбата можела да помогне в борбата с рака на пикочния мехур и простата, който убива по 15 000 британци всяка година. Д-р Коно открил правилната комбинация при съчетаването на малък екстракт от гъбата с противораков протеин, което намалявало растежа на раковите клетки.
Протеинът, помагащ в борбата с рака, се използвал и с други лечебни средства. Екип от медицинския център в Ню Йорк е изследвал лекарството и е открил, че за правилното лечение е необходима много малка доза. Комбинацията с екстракта от гъбата не само подобрявала ефикасността на лечението, но също така подобрявала качеството на живот на пациентите, намалявайки ефектите от терапията. /БГНЕС
Напишете коментар
За да коментирате с Вашето име, моля, влезте в профила си.