"Киш, Фритата, Кростата"

• от

Тайни от кухнята за приготвяне на киш, фритата и кростата.

Тайни от кухнята за приготвяне на киш, фритата и кростата.

Киш

Това е печиво, познато от векове. Наричат го още "почисти хладилник", защото можете да използвате за него стари парченца колбаси, месо, сирене, кашкавал, някой и друг повехнал зеленчук...

Французите го хапват и на закуска, и на обяд, и на вечеря вечеря. Еднакво вкусен е и топъл, и студен.

"Киш, Фритата, Кростата"Фритата

Италиански аламинут, е "роднина" на френския омлет, но за разлика от него първо се готви на диска, а след това се запича във фурната. Можете да я приготвите с най-различни продукти.

Разбира се, яйцата са задължителни, другото условие е да не използвате продукти с високо водно съдържание. Поднася се веднага след приготвянето, нарязана като торта.

Кростата

Нещо като пай, нещо като тарта, нещо божествено вкусно. Този прочут специалитет, роден в италианското село, се приготвя от пясъчно тесто с различни сладки или солени плънки - плодови, шоколадови, зеленчукови, с ядки, сирена, кремове...

Но все пак е по-популярно в сладкия си вариант - като десерт. Може да е открита или закрита - с решетка от ленти тесто.


88 страници

Цена: 4.90 лв.

Вижте още за: "Колхида"