Всяко ястие, подправено с билки и подправки става по-вкусно, но и по-здравословно. Списъкът с полезни съставки оглави канелата.
Канелата допринася за доброто здраве и предпазва от настинки и вируси. Също така канелата намалява лошия холестерол и контролира нивата на кръвната захар. Има доказателства, че подправката намалява индекса на телесна маса.
Освен това към полезните качества на канелата можем да прибавим противовъзпалителните свойства и намаляването на риска от сърдечни заболявания.
Ментата е на второ място. Тя лекува проблеми със стомаха, намалява подуването на корема, облекчава симптомите на гадене и спазми. Маслото от мента е ефективен инструмент за главоболие и също така намалява стреса и лошия дъх.
Индийското орехче е трето в класацията. Неговите лечебни свойства са познати още от древността. Той регулира храносмилателната система, а също така има антимикробни свойства, които убиват вредните бактерии.
Индийското орехче е ефективно в борбата с безсънието. Само няколко капки от етерично масло осигуряват добър сън до сутринта.
Напишете коментар
За да коментирате с Вашето име, моля, влезте в профила си.