Канелата е най-полезната подправка

• от

Всяко ястие, подправено с билки и подправки става по-вкусно, но и по-здравословно.
Канелата е най-полезната подправка

Канелата е най-полезната подправка

Всяко ястие, подправено с билки и подправки става по-вкусно, но и по-здравословно. Списъкът с полезни съставки оглави канелата

Канелата допринася за доброто здраве и предпазва от настинки и вируси. Също така канелата намалява лошия холестерол и контролира нивата на кръвната захар. Има доказателства, че подправката намалява индекса на телесна маса.

Освен това към полезните качества на канелата можем да прибавим противовъзпалителните свойства и намаляването на риска от сърдечни заболявания.

Ментата е на второ място. Тя лекува проблеми със стомаха, намалява подуването на корема, облекчава симптомите на гадене и спазми. Маслото от мента е ефективен инструмент за главоболие и също така намалява стреса и лошия дъх.

Индийското орехче е трето в класацията. Неговите лечебни свойства са познати още от древността. Той регулира храносмилателната система, а също така има антимикробни свойства, които убиват вредните бактерии.

Индийското орехче е ефективно в борбата с безсънието. Само няколко капки от етерично масло осигуряват добър сън до сутринта.