Какво представляват упражненията на Кегел и защо са полезни за бременните жени?

от

Разберете какво представляват упражненията на Кегел и защо са полезни за бременните жени?

Какво представляват упражненията на Кегел и защо са полезни за бременните жени?

Какво представляват упражненията на Кегел и защо са полезни за бременните жени?

Въпрос: Какво представляват упражненията на Кегел и защо са полезни за бременните жени?
Д-р Арнолд Кегел е американски гинеколог - уролог, който става известен със системата си от упражнения за съкращаване на мускулите на тазовото дъно (Кегел упражнения) и с изобретяване на уред, измерващ налягането на въздуха във влагалището (Кегелов перинеометър).

Д-р Кегел забелязва, че отслабването на тазовите мускули след раждане води до неконтролирано отделяне на урина, когато жената кашля или киха.

Затова той развива системата от упражнения като нехирургично алтернативно лечение за релаксация на гениталиите и за да предотврати развиването на инфекция при тези жени.

Укрепването на тазовите мускули (онези, които задържат урината) по време на бременността и след това ще ти помогне да избегнеш проблема с отделяне на урина, както и да подобриш притока на кръв към перинеума.

След раждането, Кегел упражненията ще спомогнат тазовите мускули да си възвърнат еластичността и да се възстановят от разтягането.

И в допълнение, Кегел упражненията ще подобрят и сексуалните изживявания с любимия човек.

Ето и как се правят Кегел упражненията:

Настанете се удобно върху някакъв стол и започнете да се навеждате напред докато почувствате тазовите си кости върху него.

Поеми си дъх. Докато издишвате си представи, че допирате отвора на влагалището си до пъпа от вътрешната страна на корема.

Задръжте в това положение около 10 секунди.

Вдишайте и се отпуснете. И повторете.

Правете по 100 повторения на ден.

Може да ви звучи много, но хубавото е, че можете да ги правите по всяко време - докато чакате да светне зелен светофар, докато гледате телевизия, в офиса и дори когато правите любов.