"Как да сготвим за 30 минути"

• от

На пазара вече е книгата "Как да сготвим за 30 минути" на издателска къща "Колхида".

На пазара вече е книгата "Как да сготвим за 30 минути" на издателска къща "Колхида". Нека си го кажем – животът ни е толкова напрегнат и забързан, че повечето от нас прекарват все по-малко време в кухнята. След един изморителен работен ден едва ли има ентусиазъм за занимания край горещата печка. В същото време обаче на всички ни се иска масата да изглежда привлекателна, да е сервирано красиво, храната да ухае апетитно, да е здравословна, ароматна и „цветна”.

И как да постъпим в такъв случай? Да се втурнем в някой голям хипермаркет, да напълним кошницата със скъпи полуфабрикати или готова храна от горещата витрина?  Или да си направим едно седмично меню от бързи и лесни за приготвяне ястия, които ще „завъртим” за нула време, докато чакаме цялото семейство да се събере вкъщи? Това е идеята на книгата "Как да сготвим за 30 минути" на издателска къща "Колхида". Вместо да разлиствате куп кулинарни списания и готварски книги в търсене на бързи блюда, ние ви предлагаме вкусна подборка, събрана на едно място.

Има едно много важно условие, за да можете да готвите бързо – изборът на продукти. Трябва винаги да имате запаси от продукти, в камерата на хладилника или във фризера трябва да имате замразени зеленчуци, печени и обелени чушки, различни миксове за супи и гарнитури, разделени в пакетчета различни видове месо за по едно готвене, тесто за пици и мекици. Не пропускайте й консервите. В магазините днес има всичко. Цялата тази предварителна подготовка ще направи вашето готвене още по-бързо и лесно. Забравям ли нещо? Сигурно. Попълнете списъците.

Моята надежда е книгата "Как да сготвим за 30 минути" на издателска къща "Колхида" да ви звучи в синхрон със съвременните тенденции в кулинарията, коато напоследък претърпява революция – свидетели сме на истинско нашествие на готови и полуготови храни, с които се задоволяват много семейства. Признавам, че в известен смисъл тази книга е ход назад в полза на вкусната домашна храна, на истинската храна. Вярно е, че нямаме нито време, нито желание да се занимаваме със сложни кулинарни еквилибристики, но това не пречи да изпитваме удоволствие от приготвянето на храната /бързото!/, да вдъхваме упойващи аромати, да чуваме къкренето на продуктите в тенджерата.