Може би когато стане дума за глинено гърне се сещате само за къкреща на огъня боб чорба? Ако е така, отворете книгата "Готвим в глинено гърне" на Издателска къща "Колхида".
Вероятно ви е известно, че глиненото гърне съвсем не е български патент. Познато от епохата на римските императори, то преди векове превзема света. За да бъде пренебрегнато през годините в полза на всякаква модерна посуда.
Днес, обаче, сме свидетели на неговото голямо завръщане. То отново заема достолепно място в кухните ни, колкото и нелепо да изглежда до микровълновата и конвекторна фурна, между всякакви лъскави представители на съвременния бит.
Нищо не може да замени старото глинено гърне, защото:
- В него храната се приготвя бавно, на слаб огън, продуктите вътре се задушават, „обменят” вкусовете си и стават извънредно вкусни;
- Запазват се хранителните качества и на зеленчуците, и на месото.
Цена: 3,99 лв.
Напишете коментар
За да коментирате с Вашето име, моля, влезте в профила си.