3-дневна диета с пиле - килограм по-малко

• от

За да възвърнем формата си, ще ни помогне 3-дневната диета с пиле.

Прекалили сме с яденето последните няколко дни и изведнъж кантарът сочи, че сме увеличили теглото си.

За да възвърнем формата си, ще ни помогне 3-дневната  диета с пиле.

  • Диета с пиле се започва на първия ден вечерта и завършва на вечеря на третия ден.
  • Менюто трябва да се спазва стриктно, а резултатът е килограм по-малко.
  • Положителната страна на диетата е, че не е драстична, лесно се изпълнява и не оставя усещане за лишение.
  • Предложените ястия са вкусни и напълно ни карат да забравим, че сме принудени да внимаваме как се храним.

3-дневна диета с пиле - килограм по-малко

Първи ден

Вечеря: Половин печено пиле на грил без кожата. Не трябва да се използват нито подправки, нито мазнина при приготвянето.

Втори ден

Закуска: 125 г обезмаслена извара, смесена със 100 г репички и 1 стрък пресен чесън.

Предиобедна закуска: 1 киви.

Обяд: Пиле по френски

Приготвя се по следния начин: нарязва се на дребно 1 глава кромид лук, 1/2 зелена чушка, 1 тиквичка, 1 домат, мащерка. В съвсем малко олио се задушава лукът, след което се прибавят 80 г пилешко месо, посолява се умерено и се изважда. Към лука се добавят тиквичката, чушката,  доматът и мащерката, задушават се 5 минути и след това се слагат по желание 50 г прясно сирене. Зеленчуците и сиренето се използват като гарнитура. Сервира се топло.

3-дневна диета с пиле - килограм по-малко

Следобедна закуска: Половин краставица.

Вечеря: 1 филийка пълнозърнест хляб с 1 чаени лъжички нискомаслено масло и 2 парчета бяло пилешко месо, леко запечено без мазнина.

Трети ден

Закуска: 1 пълнозърнесто хлебче с 2 супени лъжици топено сирене и 1 чаена лъжичка сладко.

Предиобедна закуска: Половин банан.

Обяд: Пиле с портокали
Приготвя се по следния начин: изстисква се сокът на 1/2 портокал, другата половинка се нарязва на парченца. Счукват се 1 ч. л. семена от копър, добавя се 1 нарязана на ситно скилидка чесън и се слагат в портокаловия сок. В тази марината се накисват 100 г пилешки гърди и парченцата портокал и се оставят да престоят 1 час. Месото се изважда, посолява се съвсем леко и се изпържва в тефлонов тиган без мазнина. Нарязват се и се задушават 1 главичка фенхел (грудковата част на копъра, позната още под името резене), добавя се маринатата, слагат се и 3 маслини. След това се прибавя месото, върху него се нарежда малко нискомаслено сирене или кашкавал и всичко се задушава няколко минути.

Следобедна закуска: Половин банан.

Вечеря: сандвичи от 2 сухара, 2 листа зелена салата, 40 г нарязани пилешки гърди и 2 кръгчета пресен ананас.