Честито! Имате си нов модел: пеленаче...

• от

Програмирате домашната аудио и видео система, преинсталирате съвсем сами Microsoft Windows… Но за съжаление нито едно от тези неща не ви помага да се справите с най-голямото технологично чудо: новороденото бебе.

Програмирате домашната аудио и видео система, преинсталирате съвсем сами Microsoft Windows… Но за съжаление нито едно от тези неща не ви помага да се справите с най-голямото технологично чудо: новороденото бебе.

Плачът

Бебето ще плаче всеки път, когато пеленките му са мокри или изцапани, когато е гладно, когато му е прекалено топло или много студено, когато е уморено, когато има газове, когато са му нужни вашите обич и прегръдки, или е болно. Някои модели плачат дори, за да чуят собствения си глас.

Плачът на вашия модел може да ви подскаже каква е причината според силата повторяемостта му. Потребителите би трябвало да запомнят типа плач, когато установят източника му, за да могат да действат веднага, ако подобен плач се случи в бъдеще.

  • Мокри или изцапани пеленки: Обонятелната система на потребителя би трябвало да усети кога пеленките на бебето са изцапани. Това може да бъде проверено и ръчно като пъхнете един пръст вътре и разберете дали е мокра. Преинсталирайте пелената според необходимостта и вижте дали бебето ще спре да плаче.
  • Гладно: Бебето може да се почувства гладно между седем и десет пъти на ден. Нахранете го. Може да е нужно малко време, за да се поуспокои, преди да започне да се храни. Ако плачът утихне, значи причината е била гладът.
  • Прекалено топло или прекалено студено: Повечето модели плачат най-често, защото им е студено, а не защото им е топло. Вътрешната температура на бебето може да се повиши, но няма система за оповестяване, която да съобщи на потребителя за това. Проверете статуса на дрехите на бебето и ги настройте съобразно това. Внимателно следете другите външни признаци, за да установите дали на бебето не му е много горещо. Погледнете дали кожата му не е зачервена или студена и влажна. Не навличайте бебето с прекалено много дрехи.
  • Уморено: Бебето може да разтърква очите си, да се прозява и да изглежда сънливо, докато плаче. Това са признаци,че трябва да го сложите в режим Спане.
  • Има газове: Ако бебето се превива или дига крака към коремчето, може да има излишни газове в храносмилателната система. Помогнете на бебето да се оригне или го подръжте така, че да изпусне газовете.
  • Обич и прегърдки: Ако бебето почувства, че прекалено дълго време е оставено само, или ако се почувства объркано от твърде много игри, то може да има нужда да бъде гушнато или успокоено от някой от основните потребители. Пробвайте да инсталирате инструмента за успокоение биберон в устата му.

Внимание: Понякога справянето с източника на плача е трудна задача. Направете всичко възможно да откриете причината и останете спокойни.

Бебето – ръководство за употребаОткъс от книгата “Бебето – ръководство за употреба”

Книгата на популярния американски педиатър д-р Луис Боргенихт и неговия син д-р Джо Боргенихт от издателство “Вакон” , ще те запознае подробно с най-важните “инструкции за експлоатация и указания за поддръжка на твоя нов модел: пеленаче”.

Написана с чудесно чувство за хумор, с инструкии - стъпка по стъпка, и с много практични съвети, тя ще се превърне в твоя полезен и забавен пътеводител за грижите през първата година на бебето.

Най-голямото й преимущество: написана е точно на „езика“, с който боравят повечето татковци.